Kuusamossa näyttäytymässä

20 huhtikuun, 2008

Tänään oli se odotettu päivä, kun ”koti-kuusamossa” oli näyttely.  Meidän osaltamme päivä oli hieman epäonninen. 😦

Lähdimme kehään ja Aada juoksi ensimmäisen kierroksen oikein nätisti. Yhtäkkiä se alkoi ontumaan ja samalla tuomarikin sanoi, että Aada ontuu. Pysähdyimme ja aloimme katsomaan tilannetta yhdessä tuomarin kanssa. Etutassusta tuli verta ja anturassa oli haava. 😦  Kehätoimitsija toi meille paperia ja selitti, että alueelta on kerätty paljon lasinsirpaleita ja Aada on varmaan astunut sellaiseen. Siruja oli koko pussillinen kehäsihteerin pöydälläkin, kun ihmiset olivat niitä tuoneet.

No mullahan meinasi itku tulla, kun alkoi niin harmittamaan. Tuomari sanoi kuitenkin, että hän ehti sen kierroksen verran nähdä Aadan juoksua, ettei se nyt ihan EVA:a saa. Siinä vaiheessa jo tuntui hieman paremmalta. Haava oli siinä vaiheessa katsottu eikä se ollut iso eikä syvä. Tuomari arvosteli Aadan (ilman enempää liikkumista) ja saimme punaisen nauhan eli EH:n. Todella hienosti toimittu tuomarilta, koska hän olisi voinut antaa myös sen EVA:n.

Seuraavaksi menimme eläinlääkärin luokse, joka katsoi haavan ja totesi, että se paranee muutamassa päivässä. Vedellä suihkuttelua ja sen pitäisi sillä korjaantua.

Sitten taas kehään seisomaan kilpailuluokan ajaksi. Enää ei juostu. Tuomari tuumasi, että jätetään tämä ontuva eriksson kolmanneksi ja kaksi muuta saavat kisata luokkavoitosta. Lopuksi tuomari tuli meidän luokse ja sanoi, että hän hieman vielä vääntää veistä haavassa sanomalla, että Aada olisi voittanut tämän luokan ja saanut jopa erinomaisen, jos ei olisi ontunut. 🙂 Hieman harmitti, mutta se unohtui hetkessä, kun arvostelu oli niin hieno ja kyllähän ne tuomarin sanat kieltämättä lämmittivät mieltä.

Onneksi Fialka oli ROP niin se pelasti meidän päivän! 🙂  Tässäpä vielä Aadan arvostelu kokonaisuudessaan:

Vahva, erittäin hyväntyyppinen, voimakas nartun pää. Hyvä runko-raaja-luusto. Hieman liian laskeva lantio. Karva voisi olla hieman karkeampi. Riittävät etu- ja hyvät takakulmaukset. Hyvä luonne. Valitettavasti koira loukkasi vas. etutassun, mutta liikkui sitä ennen hyvin.

 

 

 

3 Responses to “Kuusamossa näyttäytymässä”


  1. Oli kyllä tosi surkea kohtalo teillä. 😦

    Hieno tyttö kuitenkin tämä Mossen Aada-sisko.
    Ensi kerralla uudella onnella!!
    Pikaista paranemista tassulle. 🙂


  2. Erinomainen arvostelu!
    Haleja Aadalle ja toivottavasti töppönen paranee pian 🙂

  3. Piia Says:

    Tosi upee arvostelu, harmillista tuo loukkaantuminen! Pikaista paranemista kauniille Aadalle 🙂

Jätä kommentti